Wednesday, May 23, 2012

~ AL- FATIHAH ABAH ~

Assalamualaikum semuaaa...
15.5.2012 tarikh keramat yang aku akan igt sampai bila2..
tarikh tu jugala tarikh abah tinggalkan aku sekeluarga..
actually...walaupun tak serumah dgn arwah abah tapi arwah abah la satu2nya abah yang pling best,cool dan terbaik buat aku..
Bila pikirkan balik rs mcm nak putar je balik masa ni..
ye la xsempat nak ucapkan kalimah ' I LOVE U ABAH ' kat abah..
just kata2 tu tersemat kat dlm hati...
nak luahkan mmg malu..
yelah xberapa nak rapat la katakan..
but selama aku hidup ni...abah dah jadi abah yang terbaik buat anak2nya..
xpenah marah,xpenah lupa, xpenah sikit pon buat kitorang sedih even dia jauh dari kitorang..
dia sentiasa igt kat kitorang....
now rs menyesal mmg da xguna kan...
abah akhirnya pergi,pergi untuk mengadap TUHAN yang maha ESA..ALLAH pencipta-nya..

apa yang boleh aku lakukan,
aku akan cuba utk jadi anak yg solehah..
insyaALLAH akan cuba berubah,berubah arah kebaikan..mudah2an...
dan akan buat Arwah Abah bangga punya anak seperti ninie...anak abah yang manja ni..:'(

** untuk abah,ninie akan sentiasa mendoakan kkesejahteraan abah disana,disamping DIA ( ALLAH ) ..semoga abah ditempat dikalangan org2 yg beriman dan diredhai oleh ALLAH..tak lupa juga Al-FATIHAH utkmu abah dan kami akan sentiasa merinduimu dan akan terus menyayangimu..I LOVE U ABAH ... <3 br="br">





Saturday, January 28, 2012

~ LIRIK LAGU TAK KERUAN - ZAMANI FT SHARIFAH ZARINA ~

Huuuu..
Haaaaaa....

Haaaaaaaa..........


Tak seorang yang ambil tahu..
Tak seorang pun ambil peduli..

Sehinggalah dikau yang datang...

Dan membawa bersama hatimu..


Mana mungkin ku persiakan..
Bila cinta aku ketahuan.

Debar kencang aku rasakan...

Bergetaran di dalam hatiku..


Saratnya bebanan asmara..
Beratnya menepis gelora..

Semua relaku terima...

Andainya inilah cinta..


Ternyata dialah ku cari..
Di dalam terjaga dan mimpi..

Meskipun adakala sepi..

Tetap setia menanti...


** Hanya dia yang ku dambakan..
Walau pun aku rasa gundah..tak keruan..

Biar Putih atau pun hitam..

Asalkan hati penuh rela dengannya cinta..


Tiap saat tiada tempat..
Bukan bayangan tapi nyata didepan mata..

Siang malam ku rasa terang..

Kurasa tenang..

Rasa damai...

Di buai cinta..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bila dgr balik lagu ni..
macam tak percaya je ni suara zamani..

but mmg best kot lagu ni..

mcm ala2 lagu joget...

terbaikk lah....

huhuhuh


kalo aku rjin t aku masukkan video dia k..

Wednesday, January 25, 2012

~ WEEHUU ~

Hohoho lamanya xupdate...kikiki
dah masuk pertengahan Bln 1 Tahun 2012 baru reti nak update..
ish3..
sowie yer semua..

Seperti biasa la kalau dah masuk tahun baru ni mesti la kita semua nekadkan pasang azam baru kan..
sama mcm aku la kan..
Alhamdulillah azam tahun lepas ada yang berjaya aku tunaikan..
InsyALLAH untuk tahun ni korang doa2 kan la eh azam aku tercapai...
amin3...
mudah2an dipermudahkan Oleh-NYA...

p/s : aku suka kata2 kat bwh ni...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jika wanita cantik yg cari, ia bukan saya,
Jika wanita solehah yg dicari, ia bukan saya,
Jika wanita ayu yg dicari, ia bukan saya,
Jika wanita kaya yg dicari, ia bukan saya,
Jika wanita berpurdah yg dicari, ia bukan saya,

Tetapi, jika wanita yang ingin dibimbing, ia adalah saya.
Bimbing dan berilah ilmu agama pada saya,
Siapa pun anda... ^_^♥

Monday, December 12, 2011

~ HANYA KAMU ~

Kamu,
Maafkan saya kerana terpaksa memendam rasa ini,
Kamu tahu,
Ianya bukanlah mudah.
Tapi saya harus tegarkan hati untuk terus melalui semua ini.

Kamu,
Kadang-kadang saya rasa tak kuat sangat untuk terus berpura-pura,
Kamu tahu,
Ianya amat sukar untuk tersenyum seolah-olah saya redha dengan semuanya,
Tetapi saya harus melawan rasa yang ada dihati ini.

Saya bukan yang sempurna,
Saya juga bukan yang menjadi pilihan utama,
Tapi kamu,saya akan sentiasa ada untuk memastikan kamu bahagia,
Biarpun kehadiran serta kewujudan saya tidak nampak di mata kamu,
Tapi saya senang andai kamu bisa terus tersenyum.

Kamu,
Saya tidak suka melihat kerutan di dahi kamu,
Serius,ianya tidak sesuai untuk kamu,
Saya akan runsing bila kamu jadi begitu,
Seandainya saya bisa memberikan senyuman saya di wajah kamu.....

Kamu,
Saya harap saya dapat menemui seseorang yang akan buatkan saya lupa tentang kamu,
Kerana kamu juga dah ada pengganti dia,
Saya senang bila kamu boleh kembali tersenyum,
Biarpun yang menjadi punca senyuman kamu adalah orang lain,
Saya faham dan memahami kenapa kamu memilih dia,
Kerana kehadiran dia lebih bermakna pada kamu,
Seperti kamu menyayangi dia,seperti saya menyayangi kamu,
Bezanya dia juga menyayangi kamu,
Tapi saya,hanya saya,diri saya,dunia saya,
Yang menyayangi kamu,
Tidak di dunia kamu.

Saya sedih sangat kamu,
Tapi saya tak boleh turutkan hati saya untuk bersedih,
Saya kena faham,
Dan saya kena teruskan melangkah agar saya tak terus memikirkan bahawa di dunia ini,lelaki cuma hanya ada kamu seorang,
Saya kena bukakan mata saya ini untuk orang lain,
Paling penting saya perlukan untuk ruang dihati saya untuk seseorang yang lain jugak,
Saya kena belajar menghargai.

Kata teman saya,
Saya perlukan orang itu sekiranya dia tidak tahu menghargai saya,
Saya tahu,Kamu bukan tidak menghargai saya,
Cuma kamu tiada apa-apa perasaan pada saya,
Sebab itu kamiutidak ambil kisah tentang kewujudan saya.

Kamu,
Maafkan saya sekiranya suatu hari nanti saya tidak mampu teruskan memendam rasa ini untuk kamu,
Saya tak nak terus berharap kerana saya bimbang saya akan terus kecewa,
Tapi sebelum saya jadi begitu.
Saya harap kamu akan mengetahui,betapa pentingnya kamu dalan hidup saya,
Cuma saya harap saya masih bisa untuk terus mendengar nyanyian kamu kerana dengan cara itu sahaja ia dapat mengubati rasa rindu ini.

Kamu,Kamu dan Kamu,
Semoga kamu menemui kebahagiaan kamu,
Semoga sahaja saya terus tabah dan menemui kebahagiaan saya itu.
Saya pasti mendoakan kamu dan dia...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KREDIT TO : TENTANG CINTA & MUZFIRAH MARHA untuk puisi ini...

P/s : Segala apa isi kandungan didalam puisi ini sedang aku lalui sekarang ni :(( terima kasih someone sbb sudi dgr luahan hati aku pasal ' DIA '..ko lah sahabat aku..dan aku dgr nasihat ko utk cari org lain..txxx so much..

Tuesday, December 6, 2011

~ MAGGI HOT CUP... ~

Rasa-rasa2nya semua orang makan kot maggi ni.
tak kira la maggi apa pon kan..
janji maggi betul tak???
jangan nak tipu la kata xpenah makan...weeee

Macam aku jugak lah..
kalau tak pekena maggi memang tak boleh,,tmbah2 pulak kalau dapat perisa kari...
huisshhh memang berasap wa cakap sama lu..
kalau tak kari pon ada byk lagi perisa yang ada cthnya mcm tomyam,ayam sayuran..
jangan kan kata kat opis boleh makan malahan kat umah mahupun tengah travel pon mmg senang dengan ada "MAGGI HOT CUP " ni..
nak sediakan pon senang just masukkan air panas tunggu selama 3 minit dah siap.
mudah kan..


Nak tau tak sekarang ni dengan hanya makan Maggi Hot Cup ni kita berpeluang tau untuk menang hadiah-hadiah yang bernilai RM100,000 ok..



Cara- cara dia senang je,Uol hanya perlu sertai pertandingan Jom Cuti bersama Maggi menerusi SMS..



Kod untuk sertai pertandigan Jom Cuti Bersama Maggi ni adalah POP..
Bukan Pop Kuiz mahupun Ais Krim POP..tapi POP tu adalah kod untuk contest ni..
Tapi Tapi korang kena pastikan korang beli Maggi Hot Cup yang ada sticker ni tau untuk mendapatkan POP itu....



Selain dari tu boleh juga sertai Pertandingan Jom Cuti Bersama Maggi ni menerusi Facebook Maggi Malaysia disini..
tapi syarat dia tetap sama tau kena dapatkan juga Maggi Hot Cup yang bersticker seperti ni baru boleh join Pertandingan ni di Facebook Maggi malaysia..



Apa tunggu lagi jom sertai Pertandingan Jom Cuti Bersama Maggi ni sekarang dan pertandingan ini akan berakhir pada 29 januari 2012 nanti..Jom Makan dan Menang Hadiah Bernilai Rm100,000 sekarang..
more info boleh rujuk disini Facebook Faq Jom Cuti Bersama maggi.


Thursday, December 1, 2011

~ PUISI INDAH BUAT SHEERA DARI ZAHIRIL ADZIM ~

oucchhh sweet giler baca puisi hasil nukilan Zahiril Adzim ni buat isteri dia Sheera Ayob...
xsangka pulak yang Zahiril ni romantik kan orgnya..
but suka sgt bile tgk dorang bersatu menjadi suami dan isteri sbb tesgt2 la comey.
huhuhu

if korang xtau zahiril bacakan puisi ni time dorang bersanding tau..
dan sheera smpai menitiskan air mata tu sbb terharu dgr bait2 puisi yg sgt bermakna ni..




Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana.

Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.

Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku.
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.

Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p/s : selamat pengantin baru buat mereka dan semoga hubungan mereka kekal hingga ke akhir hayat dan semoga hubungan mereka ini diberkati oleh-Nya danv semoga mereka mendapatkan kebahagiaan didunia dan juga diakhirat..amin..

Saturday, November 26, 2011

~LIRIK LAGU OMBAK RINDU ~


Rsnya sume org tau kot yg cite ombak rindu akan ditayangkan tak lama je lagi kan..
wee xsbr rsnye nak g tgk cite tu...
tu yg excited terlebih tu smpai blog pon letak lagu ost filem ni nyanyian Hafiz Ft Adira ni..
hehehe


Ermm kalau nak tau novel ombak rindu ni la novel pertama yg aku baca tau..
best sgt cite dia.. then bila dpt tau cite ni bakal difilemkan rs camm " eh tol ke "
tgk2 btol tu...excitedd sgt2..
barisan pelakon dia pon not bad sume bestt tu..
kalau perasan hari rabu aritu kot,
Astro Ria ada buat tayangan istimewa untuk cite Ombak Rindu ni.

best gak tgk ,tp disbbkan cite dia setengah jam je,
so jd xsbr2 lak nak tgu 1 Disember ni okeh tok tgk full filem cite ni..huhuhu
apa2 pon layan lagu OST dia ni dulu ek..




Ni aku sharekan lirik lagu Ombak Rindu kat korang sekali j
om nyanyi sesama..hehehe


Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup

Kerna ku tak mampu

Hidup tanpa dia di sisi ku


Hafiz :

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka

Pintu hatinya untuk cintaku


Adira :

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku

Agar dia tidak kesepian

Selalu rasa ada cinta agung


Hafiz :

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku

Agar dia tahu ku terseksa

Tanpa cinta dia di hatiku


Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya tiba nanti


Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya


Adira:

Kerna ku tak sanggup Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


p/s : disbbkan blog berswg so update jelah apa2 pon..aslkan update sudah.. hehehehe